Ближайшие мероприятия
Экскурсии по Киеву
Детские экскурсии
Тренинги
Поездки
Лекции
Сертификаты
Квесты
Бесплатные мероприятия
Мы в социальных сетях
Статьи
Архитектура Киева
Дома и сооружения Киева
Дома с именами
Доходные дома
Исчезнувшая архитектура
Улицы и площади
Достопримечательности Киева
Киевские горы и овраги
Жизнь в Киеве
Забавные рассказы
Знаменитые киевляне
История Киева
Последние статьи
Как из Питера в Одессу сутки летели или Великий перелет Игоря Сикорского
На четырех лысых горах бывает неспокойно
Любимая Замковая гора
Лекція "Смачний магдебурзський Київ"
Контактный телефон  0974463158

Проводит:  Олексій Сокирко, кандидат історичних наук, доцент кафедри давньої та нової історії України Київського національного університету ім.Т.Шевченка
Место встречи:  Контрактовая площадь, 7, вход в арку с ул.Фроловской(между №1 и №3)
180 грн
 
Київ на географічній мапі XVIII століття був під багатьма оглядами особливим і дещо дивним містом. 
 
З одного боку, він зберігав за собою сакральний статус столиці східнослов’янського християнства, з іншого боку, столицею фактично не був.
 
Географічно знаходячись в центрі українських земель, Київ, насправді, був містом на кордоні між Річчю Посполитою і Гетьманщиною. 
 
Все це, а також багато іншого, витворило в місті абсолютно неповторний стиль життя й побутової культури.
 
Одним з найяскравіших його виявів стала кухня київських міщан із власними традиціями і особливостями. 
 
Ми поговоримо про те, як харчувалися київські ремісники – головна економічна сила міста, тогочасні власники малого та середнього бізнесу, на якому трималися господарство й бюджет Києва. 
 
Особливу увагу звернемо на святкові застілля київських ремісничих цехів, спробуємо розібратися в гастрономічних смаках і моді, з’ясувати чому бенкет відігравав важливу роль у корпоративній культурі й як відображав соціальний статус його учасників.  
 
Ми дізнаємось:
  • Які страви готували на урочисті учти-кануни
  • На яку пору року випадали найбільші «свята шлунку»
  • Скільки коштував святковий бенкет
  • Яким було «попіріє»-похмілля і як його позбувалися
  • Чи їли наші предки страви, звичні для нас зараз
 
І це далеко не все!)
 
 
ВАЖНО!
Стоимость участия при оплате заранее 140 гривен(реквизиты будут сообщены дополнительно участникам)
Стоимость участия при оплате на месте 180 гривен или 160 гривен если вы являетесь владельцем карты КОД.
 
При оплате день в день действует цена 180/160 гривен даже при оплате на карту.


Сообщить когда мероприятие будет в следующий раз

ОТЗЫВЫ
Оставить отзыв:
Кто проводил: Олексій Сокирко, кандидат історичних наук, доцент кафедри давньої та нової історії України Київського національного університету ім.Т.Шевченка
 
ОТПРАВИТЬ
31.05.2019  Виктория
Проводил   Олексій Сокирко, кандидат історичних наук, доцент кафедри давньої та нової історії України Київського національного університету ім.Т.Шевченка
Очень `вкусное` получилось закрытие лекционного сезона. Спасибо огромное пану Алексею за такую интересную и насыщенную вкусными подробностями лекцию. Киевскому КОДУ и лично Пани Елене огромное спасибо за такой насыщенный интереснейшими лекциями и знакомством с прекрасными лекторами сезон!!!
ответить
© 2012 kiev-code.com.ua  
Designed and Programmed by WebStyle Consulting